نوشته شده توسط : علیرضا

این روز ها زیاد در مورد بیت کوین سوال می شود که بیت کوین چیست و چگونه پدید آمد ؟

در این پست به زبانی ساده به معرفی بیت کوین و چیستی آن پرداخته شده است. بیت کوین به زبان ساده، نوعی ارز دیجیتال است. در واقع هر بیت کوین یک نوع فایل رایانه ای است که در رایانه بصورت الکترونیکی نگهداری می شود.

خرید بیت کوین در فروشگاه‌های زنجیره‌ای از طریق اپلیکیشن!



:: برچسب‌ها: بیت کوین ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

شاید در دنیایی که با حجم عظیمی از اطلاعات محاصره شده ایم و هر روز موضوع جدیدی درباره اینترنت و فناوری های دیجیتال قد علم می کند بروز بودن و داشتن دانش لازم سخت تر از قبل باشد. اگر کمی به عقب برویم تا حدودا 20 سال قبل کامپیوتر های خانگی مثل امروز رواج نداشتند یا کمتر از دو دهه است که تلفن های همراه ما را همراهی می کنند. با ورود اینترنت و شبکه های پرسرعت مخابراتی انقلاب بزرگی در جهان رخ داد و شیوه زندگی تمام انسان ها را تغییر داد. 

دنیای فناوری های دیجیتال و اینترنت های پرسرعت در حال آماده سازی شرایط و پیش نیازهای لازم برای ورود جدیدترین عضو این صنعت یعنی ارزهای دیجیتال است. ابتدا کامپیوتر های خانگی و لپ تاپ ها، سپس تلفن های هوشمند و اینترنت پرسرعت، قدم بعدی تراکنش های مالی از طریق همراه بانک ها و حالا نوبت جایگزینی پول کاغذی با پول های دیجیتال است.

برای درک بهتر این موضوع و آشنایی بیشتر شما با اصطلاحات و مفاهیم رایج دنیای ارزهای دیجیتال این مقاله را دنبال کنید.

تاریخچه ارز دیجیتال

زندگی بشر همواره رو به پیشرفت است و امروزه تکنولوژی جزئی جدا نشدنی از زندگی ما شده است. تا جایی که برای پرداخت هزینه کالا‌های مورد نیاز خود دیگر احتیاجی به حمل پول کاغذی یا همان اسکناس نیست.

زندگی بشر همواره رو به پیشرفت است و امروزه تکنولوژی جزئی جدا نشدنی از زندگی ما شده است. تا جایی که برای پرداخت هزینه کالا‌های مورد نیاز خود دیگر احتیاجی به حمل پول کاغذی یا همان اسکناس نیست. شما برای این کار می‌توانید از کارت‌های عابر بانک استفاده کنید و یا حتی مبلغ را به حساب طرف مقابل کارت به کارت کنید.

ارز‌های دیجیتال در سال 2008 با معرفی بیت کوین پا به عرصه اقتصادی جهان گذاشتند و امروز بیش از 2300 نوع ارز مختلف با ارزش‌ها و کارایی‌های متنوع در جهان وجود دارد. از مزایای این ارز‌ها می‌توان به تبادلات بدون واسطه، عدم تسلط دولت‌ها بر آن، امنیت بالا  و موارد دیگر اشاره کرد.

اگر صفحات آموزش بیت کوین در ارزسنتر را دیده باشید، می‌­دانید که بیت کوین اولین رمزارز جهان است و این اولین بودن باعث شده است تا در حال حاضر بیت کوین به عنوان پادشاه رمز ارز­ها شناخته شود. شاهد این مثال را می­‌توان مارکت‌کپ یا حجم بازار فعلی165 میلیارد دلاری این رمزارز دانست.

بیت کوین توسط فردی با نام مستعار ساتوشی ناکوموتو به وجود آمده است. هر چند گروهی معتقدند که این نام، نام یک گروه است. او اولین بار در سال 2009 با انتشار وایت پیپر بیت کوین، این رمزارز را به دنیا معرفی کرد. به هرحال، ارزش بیت کوین در حال حاضر به چند هزار دلار رسیده است و هر روز میزان ارزش آن بیشتر و بیشتر می­‌شود. این افزایش ارزش به دلیل کارایی و مقبولیت نسبتا بالای آن در میان مردم است.

تا به اینجا با تاریخچه ارز دیجیتال و مفهوم کلی آن آشنا شدید. در ادامه شما را با معانی و اصطلاحات تخصصی تر ارزهای دیجیتال به زبان ساده آشنا می کنیم. پس همچنان با ما همراه باشید.

در ادامه این مقاله حتما کلماتی مانند ارز دیجیتال، ارز مجازی و رمز ارز به گوشتان خواهد خورد. در ابتدا باید بگوییم تمام این کلمات با تفاوت های جزئی برگردان انگلیسی یک کلمه است و در کل یک مفهوم را می‌رساند که آن همان کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) است. پس در ادامه با مواجه شدن با هریک از این کلمات لطفا گیج نشوید و مطمئن باشید که راجع به یک مفهوم صحبت می‌شود. 

ارز دیجیتال چیست؟

ارزهای دیجیتال در حقیقت پول های اینترنتی یا آنلاین هستند که با استفاده از تکنولوژی کریپتوگرافی (رمزنگاری) ایجاد می‌شوند و تمام ویژگی‌های پول‌های رایج بجز ماهیت فیزیکی آنها را دارا هستند. بعنوان مثال: می‌توان آنها را با ارزهای دیگر مبادله کرد، با آنها تراکنش‌هایی که با پول معمولی از طریق بانک‌ها انجام می‌دهید را انجام دهید، خرید آنلاین انجام دهید وبسیاری کارهای دیگر. به بیان ساده تر پول های دیجیتال آینده اسکناس ها برای انجام تمام عملیات مالی و تراکنش های بانکی ما خواهند بود. شاید پیچیده تر ولی همین اندازه کاربردی.

البته روش استفاده از آنها کمی متفاوت است و رویه‌های مختص به خود را دارند. تمامی تراکنش‌هایی که با ارز دیجیتال انجام می شود روی یک شبکه پایگاه داده غیر متمرکز به نام بلاک چین ذخیره می‌شود. بلاک چین چیه؟ در ادامه مقاله حتما راجع بهش صحبت می کنیم. اما اولین ارز دیجیتال چیست؟ اولین ارز دیجیتال بیت کوین بود که حتما اسم آن را شنیده اید و در سال ۲۰۰۸ به جهان معرفی شد. بعد از ترویج و رشد چشمگیر بازار ارزهای دیجیتال در این چند سال تعداد ارزهای دیجیتال تقریبا به 2000 عدد رسیده است.

بیت کوین چیست؟

به سراغ بیت کوین، پادشاه ارزهای دیجیتال می‌رویم. شناختن بیت کوین کلید شناختن تمام دنیای ارزهای دیجیتال است. به عبارت دیگر، باید برای شناخت بیت کوین وقت بیشتری بگذارید چون با شناختن درست آن، درک بقیه مفاهیم برایتان بسیار راحت‌تر خواهد بود و بالعکس اگر بیت کوین را درست نشناسید، در درک بقیه مفاهیم هم احتمالا به مشکل خواهید خورد.

به زبان ساده، بیت کوین، یک ارز و پول دیجیتال و همچنین یک شبکه برای پرداخت‌های مستقیم و بدون واسطه است. اصلی‌ترین چیزی که بیت کوین را از دیگر پول‌های پیش از خود متمایز می‌کند، غیر متمرکز بودن آن است. همانطور که گفتیم، غیرمتمرکز بودن یعنی اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند به تنهایی کنترل شبکه را در دست داشته باشد و هیچ کس مالک اصلی آن نیست. هیچ بانک، موسسه، نهاد یا دولتی بیت کوین را کنترل نمی‌کند. در حقیقت کنترل بیت کوین به دست تمام کاربران آن است. که این از مزایای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است. به این مثال توجه کنید:

فرض کنید تمامی مردم جهان عدس را به عنوان یک واحد پول بپذیرند و به عنوان مثال برای خرید هایشان عدس مبادله کنند. با این روش عدس ارزشمند می‌شود در حالی که دولت‌ها عدس را توزیع و کنترل نمی‌کنند و عدس پشتوانه‌ای ندارد. شاید خود عدس به خودی خود ارزش چندانی نداشته باشد؛ اما بنا بر دلایلی، مردم آن را به عنوان یک نوع پول پذیرفته‌اند و در معاملاتشان از آن استفاده می‌کنند و حتی ممکن است برخی به این امید که عدس شایع‌تر و ارزشمندتر می‌شود، به منظور سرمایه گذاری برای آینده عدس نگهداری کنند.

داستان بیت کوین با عدس بسیار متفاوت است و دلایل بسیار محکم تری برای پذیرش مردم در آن وجود دارد و این مثال صرفا برای درک بهتر چگونگی ارزشمندی آن بود. اما قبل از این که متوجه شویم بیت کوین چیست و چگونه به وجود می‌آید، لازم است ابتدا بدانیم Bitcoin از کجا آمده است؟

خالق بیت کوین کیست؟

 در سال ۲۰۰۸ فردی به نام ساتوشی ناکاموتو، ایده این شکل از پول را مطرح کرد و در مقاله ای بیان کرد که بیت کوین چیست؟ هویت این فرد تا الان مشخص نیست و ساتوشی ناکاموتو صرفا یک نام مستعار است که همگان خالق Bitcoin را با این نام می شناسند.

 در سال ۲۰۰۸ فردی به نام ساتوشی ناکاموتو، ایده این شکل از پول را مطرح کرد و در مقاله ای بیان کرد که بیت کوین چیست؟ هویت این فرد تا الان مشخص نیست و ساتوشی ناکاموتو صرفا یک نام مستعار است که همگان خالق Bitcoin را با این نام می شناسند. تقریبا از اوایل سال ۲۰۱۳ که بیت کوین در بین مردم بیشتر شناخته شد، پیدا کردن هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو نیز به موضوعی پرحاشیه برای جامعه تبدیل شد؛

مقالات و گمانه زنی‌های زیادی در این سال‌ها منتشر شده است و افراد زیادی مانند پاول لرو، نیک زابو و کریگ رایت (همگی از فعالان و پیشرو های ارزهای دیجیتال هستند) گزینه‌های احتمالی ساتوشی واقعی بودند. اما بعد از گذشت این سال‌ها هنوز تمام این احتمالات در حد یک فرضیه است و هیچکس ساتوشی ناکاموتوی واقعی را نمی‌شناسد.

بیت کوین طوری طراحی شده است که پول شما توسط هیچ مرکزیتی کنترل نشود؛ در این جا خبری از بانک نیست، بلکه Bitcoin و تراکنش‌هایش در یک شبکه متن باز یا Open Source به نام بلاک چین نگه داری شده که همانطور که قبلا هم گفتیم توسط مردم در سراسر دنیا اداره می‌شود. حالا که با بیت کوین آشنا شدید و تا حدودی در مورد آن اطلاعات دارید، بیاید تا ببینیم این پول دیجیتال چطور بوجود می آید.

بیت کوین چگونه به وجود می‌آید؟

هنگامی که بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به وجود آمد، خالق آن تعداد یک میلیون از این ارز رمزنگاری شده را تحت اختیار گرفت و مبادلات این شبکه پولی شروع شد. در شبکه Bitcoin ، هر فرد می‌تواند تراکنشی را ایجاد کند و مقدار بیت‌ کوینی را که به او منتقل شده و مالک آن است را به شخص دیگری انتقال دهد؛ اما برای جلوگیری از تقلب و حمله دوبار خرج کردن، افرادی بررسی صحت این تراکنش‌ها در زنجیره بلاک چین (نگران نباشید به بلاک چین هم می رسیم) را بر عهده دارند و با استفاده از کامپیوترها تراکنش‌ها را تایید می‌کنند.

فکر نکنید این افراد به طور خاصی برگزیده شده‌اند یا در قالب یک شرکت فعالیت می‌کنند. شما هم می‌توانید جزو این افراد باشید و به نوعی به شبکه خدمت کنید و پاداش خود را دریافت کنید. پاداش‌هایی که این افراد دریافت می‌کنند به صورت بیت کوین است؛ یعنی شبکه طوری طراحی شده که هر فردی که تراکنش‌ها را تایید می‌کند و به شبکه خدمت می‌کند پاداش خود را به صورت بیت کوین دریافت می‌کند. و در اصطلاح به این افراد ماینر یا استخراج کننده( معدنچی بیت کوین) می گوییم.

استخراج کننده یا ماینر بیت کوین چیست ؟

به افرادی که به شبکه بیت کوین سرویس می‌دهند و تراکنش‌ها را تایید می‌کنند، استخراج کننده یا ماینر (Miner) گفته می‌شود.

به افرادی که به شبکه بیت کوین سرویس می‌دهند و تراکنش‌ها را تایید می‌کنند، استخراج کننده یا ماینر (Miner) گفته می‌شود. استخراج‌کننده‌ها در قبال کار محاسباتی که انجام می‌دهند، تعداد به خصوصی بیت کوین پاداش می‌گیرند. بیت‌ کوین‌‌هایی که استخراج‌کننده‌ها از سیستم پاداش می‌گیرند، در حقیقت به عنوان بیت کوین‌های جدید تولید می‌شوند و متعلق به هیچ کسی نیستند؛ به همین دلیل عمل به دست آوردن Bitcoin توسط انجام محاسبات برای تایید تراکنش‌های شبکه استخراج نامیده می‌شود.

ممکن است با خود بگویید دلیل انتخاب نام استخراج برای این فرآیند در بیت کوین چیست ؟! با شنیدن استخراج شاید اولین چیزی که به ذهنتان برسد استخراج طلا و فلزات با ارزش در معدن است و قطعا می‌دانید که کار بسیار سختی است؛ به طوری که عده‌ای در معدن سخت کار می‌کنند و طلا و فلزات ارزشمند را استخراج می‌کنند.

از آنجا که تایید تراکنش‌های Bitcoin به دلیل رمزنگاری‌های موجود کار آسانی نیست و به کامپیوترهای بسیار قوی به همراه توان پردازشی بالا نیاز است، به همین جهت نام استخراج را برای این امر برگزیدند. تا به اینجا با مفهوم کلی بیت کوین و چگونگی بوجود آمدنش آشنا شدید. اما چطور باید از بیت کوین های خود نگهداری کنیم؟ برای نگهداری اسکناس هایتان از کیف پول استفاده می کنید اما راهکارها برای نگهداری بیت کوین چیست؟

کیف پول بیت کوین چیست ؟

Bitcoin هم کیف پول مختص به خود را دارد؛ اما از آنجا که بیت کوین یک ارز دیجیتالی است، بنابراین کیف پول آن نیز دیجیتالی است.

Bitcoin هم کیف پول مختص به خود را دارد؛ اما از آنجا که بیت کوین یک ارز دیجیتالی است، بنابراین کیف پول آن نیز دیجیتالی است. کیف پول‌های بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال شامل یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی است که برای درک بهتر این دو، کارت‌های بانکی را مثال می‌زنیم. کلید عمومی مانند کد ۱۶ رقمی روی کارت و کلید خصوصی مانند رمز دوم و رمز کارتتان است. پس می‌توان نتیجه گرفت که باید در حفظ و مراقبت از کلید خصوصی‌تان تلاش کنید که مبادا کسی از آن مطلع شود، زیرا داشتن کلید خصوصی به معنی داشتن بیت کوین‌های شماست.

حال نوبت پاسخ به این سوال می‌رسد که راه ساخت کیف پول برای بیت کوین چیست؟ کیف پول‌های ارز دیجیتال انواع مختلفی دارند که هرکس متناسب با نیاز و بررسی‌های خود می‌تواند از میان آن‌ها یکی یا چند تا را انتخاب کند.

انواع کیف پول:

  • کیف پول تحت وب
  • کیف پول موبایل
  • کیف پول دسکتاپ
  • کیف پول سخت افزاری
  • کیف پول کاغذی

کیف پول تحت وب

کیف پول تحت وب کیف پولی است که روی اینترنت وجود دارد و شما می‌توانید با مرورگرهای اینترنت (مثل گوگل کروم، فایرفاکس و …) به آن دسترسی پیدا کنید. این کیف پول‌ها کلیدهای خصوصی را بر روی اینترنت ذخیره می‌کنند که از امنیت بالایی برخودار نیست.

کیف پول موبایل

کیف پول‌های موبایل از طریق یک برنامه روی گوشی شما نصب می‌شوند. این کیف پول‌ها جایگاه ویژه‌ای در میان کاربران ارزهای دیجیتال دارند زیرا این روزها تلفن‌های همراه هوشمند جزئی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره افراد هستند و کاربران به سادگی با موبایل‌هایشان قادر به پرداخت با ارزهای دیجیتال خواهند بود.

کیف پول دسکتاپ

کیف پول‌های دسکتاپ هم یکی دیگر از گزینه‌های ذخیره ارزهای دیجیتال هستند. شما می‌توانید یک نرم افزار کیف پول دسکتاپ دانلود و روی کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ خود نصب کنید. این کیف پول‌ها تنها می‌توانند از یک سیستم مشخص اجرا شوند که این سیستم همان سیستمی است که آن را دانلود نموده است. این نوع از کیف پول‌ها دارای امنیت بالایی هستند و کلیدهای خصوصی را روی هارد دیسک کامپیوتر ذخیره می‌کنند.

کیف پول سخت افزاری

بدون اغراق کیف پول‌های سخت افزاری یکی از امن ترین انواع کیف پول هستند. این کیف پول‌ها کلیدهای خصوصی شما را روی یک فضای ذخیره سازی امن ذخیره می‌کنند. این نوع کیف پول‌ها آفلاین و بدون اتصال به اینترنت هستند و فقط زمانی که نیاز باشد می‌توان آن‌ها را به اینترنت متصل کرد. برای سرمایه‌گذاری‌های سنگین و بلندمدت توصیه می‌کنیم که از کیف پول‌های سخت افزاری استفاده کنید.

کیف پول کاغذی

کیف پول کاغذی یک ارز دیجیتال، همان کلید خصوصی بوده که روی کاغذ چاپ شده است. دارنده‌ی این کاغذ، به صورت مستقیم هم به کلید خصوصی ارز دیجیتال و هم به آدرس آن دسترسی خواهد داشت.

از ابتدای مقاله تا به اینجا از واژه بلاک چین زیاد استفاده شد، حالا با هم ببینیم که بلاک چین چیست؟

فناوری بلاکچین چیست ؟ بزرگترین اختراع بشر بعد از اینترنت

در عصر تکنولوژی، دیتا و اطلاعات حرف اول را می‌زنند و روزانه انبوهی از داده ها و اطلاعات در دنیای تکنولوژی تولید می‌شود.

در عصر تکنولوژی، دیتا و اطلاعات حرف اول را می‌زنند و روزانه انبوهی از داده ها و اطلاعات در دنیای تکنولوژی تولید می‌شود. اما نگهداری، ثبت و استفاده درست از این اطلاعات است که بشر را به سمت پیشرفت و آسایش سوق می‌دهد؛ فناوری نوظهور blockchain (که از آن به عنوان بزرگترین اختراع بشر بعد از اینترنت یاد می شود) نقشی بزرگ در این راه ایفا می‌کند و با ظرفیت های موجود در خود نشان داده است قصد کمک به هرچه سریعتر پیمودن این راه را دارد؛ اما به واقع فناوری بلاکچین چیست ؟

مفهوم بلاک چین

blockchain از دو کلمه بلاک (Block) و چین (Chain) تشکیل شده است که به معنی زنجیره بلاک یا همون بلوک می‌باشد، اما چرا این نام را برای این تکنولوژی انتخاب کردند؟! اطلاعات در فناوری بلاک چین داخل یک سری بلاک هایی قرار می‌گیرند که این بلاک ها زنجیره وار به یکدیگر متصل هستند از این رو این تکنولوژی بلاک چین نامگذاری شده است، درست مطابق با نوع کارکردش.

یایید ببینیم این فناوری بلاکچین چیست و چگونه کار می‌کند. احتمالا اگر با دنیای کامپیوتر و فناوری اطلاعات آشنا باشید، واژه‌ی پایگاه داده به گوشتان خورده است. اگر بخواهیم ساده بگوییم پایگاه داده فضایی است برای ذخیره اطلاعات که طبیعتا این پایگاه داده توسط یک فرد یا مرکزیتی ایجاد و کنترل می‌شود. فناوری بلاکچین را می‌توان شبکه‌ای در نظر گرفت که کارکردی مانند پایگاه داده دارد اما مرکزیت خاصی ندارد و توسط نهاد یا ارگانی کنترل نمی‌شود، اطلاعاتی که در blockchain ذخیره می‌شوند یک سری تفاوت هایی با اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده ها دارد.

ویژگی های بلاکچین

  • امنیت: اطلاعات در بلاک چین رمزنگاری شده و سپس ذخیره می‌شوند، که این امر باعث افزایش امنیت اطلاعات می‌شود. مسائل مربوط به هش که بیان کردیم نیز در جهت افزایش امنیت است.
  • شفافیت: نکته‌ی دیگری که جالب توجه است این است که در بلاک چین، اطلاعات برای همه‌ی اعضای آن قابل مشاهده است، بنابراین شفافیت در اوج خود قرار دارد. (البته در بلاک چین های ضد انحصاری و به طور کلی برای اعضایی که مجوز تایید و مشاهده تراکنس ها را دارند).
  • غیر قابل تغییر: قابلیت جالب دیگر بلاک چین این است که اطلاعات در بلاک چین قابل تغییر و یا حذف شدن نمی‌باشد. یعنی اگر اطلاعاتی ثبت شود دیگر تمام است، اولا همه ی اعضا می‌توانند آن را ببینند، دوما قابل حذف و تغییر نمی‌باشد، سوما از امنیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

بهتر است برای ملموس تر شدن این مطلب مثالی بزنم، تصور کنید علی می‌خواهد یک مقدار پول را به سینا بفرستد، ابتدا علی این درخواست خود را اعلام می‌کند و این درخواست به شبکه ارسال می‌شود و به شکل تراکنش در می‌آید به دنبال آن سرویس دهنده های شبکه (اعضای شبکه) این پیغام علی را دریافت می‌کنند و صحت این تراکنش را مورد بررسی قرار می‌دهند و در بلاک ذخیره می‌شود، که آیا علی این مقدار دارایی دارد؟ آیا کلکی سوار کرده است؟ آیا سینایی با آن مشخصات وجود دارد؟ و… در صورت صحت این درخواست، تراکنش انجام می‌شود و پول علی از طریق فناوری blockchain به سینا منتقل می‌شود، بدون اینکه نیاز به بانک و یا فرد واسطی باشد.

خوب بعد از آشنایی با بیت کوین و ارزهای دیجیتال و نحوه نگهداری و شبکه توزیع و تراکنیش آنها، نوبت به چگونگی خرید و فروش ارزهای دیجیتال است.

صرافی ارز دیجیتال!

شما برای معامله هر کالای خاص باید به مکان خاص آن کالا بروید، یعنی برای خرید طلا باید به بازار طلا فروشی و برای خرید سهام باید به بازار بورس وارد شوید تا بتوانید آن کالا را بخرید.

شما برای معامله هر کالای خاص باید به مکان خاص آن کالا بروید، یعنی برای خرید طلا باید به بازار طلا فروشی و برای خرید سهام باید به بازار بورس وارد شوید تا بتوانید آن کالا را بخرید. برای خرید و فروش ارز دیجیتال نیز یکی از راه های هموار و مطمئن این است که از طریق صرافی ارز دیجیتال این کار را کرد. در ادامه مقاله به این موضوع می پردازیم که صرافی ارز دیجیتال چیست.

صرافی ارز دیجیتال مکانی است که در آن می توان ارز دیجیتال خرید و فروش کرد و به معامله ارزهای دیجیتال پرداخت. صرافی ها یک پلتفرم آنلاین است که رایج ترین روش برای خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به حساب می آیند.

اکسچنج (Exchange) در زبان انگلیسی به معنای مبادله و معامله و همچنین صرافی می باشد و به همین دلیل با ورود ارزهای دیجیتال به ایران ابتدا به صرافی ارز دیجیتال در ایران اکسچنج می گفتند و تا مدت ها با این نام شناخته می شد. کم کم با جا افتادن کلمه صرافی استفاده از این لغت نیز بیشتر شد و در حال حاضر اکثرا با نام صرافی ارز دیجیتال آنها را می شناسند.

آیا صرافی ارز دیجیتال امن است؟

هیچ صرافی از خطر هک شدن در امان نیست. در تاریخ ارزهای دیجیتالی هک‌‌های زیادی برای صرافی ها رخ داده است، اما در بسیاری از موارد، اکسچنج‌ها ضرر مشتریان را از جیب پرداخت کرده‌اند. هک برای DEX تقریبا غیرممکن است، اما کاربران ممکن است به دلیل گم کردن کلیدهای خصوصی و یا رمزهایشان پول خود را از دست بدهند. صرافی های متمرکز مشهور درست به اندازه بانک‌ها امن هستند. به عنوان مثال صرافی معتبری نظیر بایننس با وجود هک خود سرمایه کاربران را از صندوق سرمایه ای که پیشتر تامین کرده بود پرداخت کرد.

باز کردن حساب در صرافی ها چگونه است؟

هر صرافی با توجه به اینکه در کدام کشور ایجاد شده است موظف است مقررات خود را با توجه به قوانین آن کشور وضع کند. بسیاری از این صرافی ها به دلیل مسایل قانونی کشورهایی که در تحریم آمریکا قرار دارند را جز تحریم های سایت خود قرار می دهند. به عنوان مثال بسیاری از صرافی ها ایران را جز تحریم های خود قرار داده اند.

با این حال هر اکسچنجی در دنیا حداقل به یک مدل تایید هویت برای تأیید اعتبار حساب نیاز دارد. البته می توان از صرافی ها بدون احراز هویت نیز استفاده کرد ولی امکان دسترسی به خدمات آن پلتفرم کم خواهد بود. بسیاری از اکسچنج‌ها به کاربران اجازه می‌دهد بدون تایید هویت یک حساب کاربری را باز کنند، اما این حساب‌ها دارای محدودیت‌های واریز و برداشت از حساب هستند.

تایید هویت پایه به طور کلی نیاز به تصویری از گذرنامه یا کارت شناسایی کاربر دارد و این کار، تایید هویت دو مرحله‌ای یا ۲FA را فعال می کند. ۲FA در واقع احراز هویت دو مرحله ای است که دارای رمز عبور و یا تاییدیه گوگل محرمانه است که هر سی ثانیه دوباره تولید می‌شود و هر بار که یک کاربر وارد حساب کاربری خود می شود، باید آن را وارد کند.

شهروندان ایرانی معمولا در اکثر صرافی ها تحریم می باشند و بهتر است از صرافی های معتبر ایرانی برای خرید و فروش استفاده کنند و یا اگر می توانند با استفاده از پاسپورت خویشاوندان مورد اعتماد خود در کشورهای دیگر در صرافی های خارجی ثبت نام کنند. البته باید مراقب مسائل امنیتی باشند و برای اتصال به چنین حساب هایی حتما از VPN استفاده کنند.

رایج ترین رمزارزها

  • بیت کوین (Bitcoin): اولین ارز رمزنگاری‌ شده که آغاز به کار کرد.
  • اتریوم (Ethereum): یک رمزارز با قابلیت برنامه ریزی و منبع باز است، که به توسعه‌دهندگان خود اجازه می‌دهد برنامه‌ها و تکنولوژی‌های گسترده‌ای که با بیت کوین کار نمی‌کنند را بسازند.
  • ریپل (Ripple): برخلاف اغلب رمزارزها، برای دست‌یابی به اجماع گستردۀ شبکه برای تراکنش‌ها از بلاک چین استفاده نمی‌کند. در عوض، یک فرایند اجماع تکراری انجام می‌شود که آن را سریع‌تر از بیت کوین، اما در عین حال آسیب‌پذیرتر برای هکرها کرده‌است.
  • بیت کوین کش (Bitcoin Cash): یکی از انشعابات بیت کوین است که از طرف بزرگ‌ترین شرکت استخراج بیت کوین و سازندۀ تراشه‌‌های ASIC، پشتیبانی می‌شود. بیت کوین کش تنها چند ماهی است که به وجود آمده است، اما در حال حاضر با در نظر گرفتن حجم بازار، به ردۀ 5 رمزارز برتر رسیده است.
  • نم (NEM): بر خلاف بیشتر رمزارزها که از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند، از الگوریتم اثبات اهمیت استفاده می‌کند که از کاربران می‌خواهد به‌منظور دریافت یک کوین جدید، تعداد مشخصی از کوین را، به صورت بالفعل در اختیار داشته باشند. این سیستم از کاربرانش می‌خواهد تا دارایی‌هایشان را خرج کنند و تراکنش‌ها را ردیابی می‌کند تا بفهمد که مثلا فلان کاربر چقدر برای شبکه نم با اهمیت است.
  • لایت کوین (Litecoin): یک ارز رمزنگاری‌ شده که هدف از خلق آن این بود که در مقایسه با بیت کوین که «طلای دیجیتال» است، «نقره دیجیتال» باشد. لایت کوین هم یک انشعاب از بیت کوین است، که می‌تواند چهار برابر سریع‌تر تولید بلاک کند و همچنین حداکثر تعداد قابل تولید آن چهار برابر بیشتر است؛ یعنی 84 میلیون لایت کوین.
  • آیوتا (IOTA): فناوری دفترکلِ این رمزارز «Tangle» نامیده می‌شود که دستاورد بزرگ آن به حساب می‌آید. این فناوری از ارسال کننده می‌خواهد که اثبات کار (Proof of Work) انجام دهد که دو تراکنش را تایید می‌کند. بنابراین، آیوتا استخراج کنندگان اختصاصی را از این فرایند خارج کرده است.
  • دش (Dash): یک شبکه دولایه است. لایه اول استخراج کننده‌ها هستند، که امنیت شبکه را تامین می‌کنند و تراکنش‌ها را ثبت می‌کنند در حالی که لایه دوم از مستر نودها (masternodes) تشکیل می‌شود که تراکنش‌ها را منتقل می‌کنند و تراکنش‌های ارسال سریع (InstantSend) و ارسال خصوصی (PrivateSend) را فعال می‌کنند. ارسال سریع به مراتب از بیت کوین سریع‌تر است و ارسال خصوصی کاملا ناشناس انجام می‌شود.
  • مونرو (Monero): رمزارزی است با قابلیت تراکنش خصوصی و یکی از فعالترین انجمن‌ها را دارد، که به خاطر ایده‌آل‌های باز و متمرکز بر حریم خصوصی آن است.

وضعیت قانونی رمز ارزها

با فراگیر شدن هر چه بیشتر رمز ارزها، سازمان‌های اجرای قانون، مقامات مالیاتی و قانون‌گذاران سراسر جهان در صدد هستند که مفهوم حقیقی رمز ارزها را کشف کنند، و متوجه شوند که رمزارزها دقیقا کجای آئیننامه‌های موجود و در راستای کدام قانون قرار می‌گیرند.

با معرفی اولین رمز ارز یعنی بیت کوین، یک الگوی کاملا جدید خلق شد. ارزهای غیر متمرکز و خودپایداری که هیچ شکل و صورت فیزیکی ندارند و توسط هیچ شخصی کنترل نمی‌شوند، همیشه باعث بروز آشفتگی در میان قانون‌گذاران بودند.

نگرانی‌های زیادی دربارۀ ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال و قابلیت آن‌ها مبنی بر اینکه می‌توانند به‌صورت ناشناس مورد استفاده قرار بگیرند، وجود دارد. مقامات سراسر جهان دربارۀ اشتیاقی که معامله‌کنندگان کالاها و خدمات غیرقانونی به رمز ارزها نشان می‌دهند، نگران هستند. بیش از همه، آن‌ها نگران استفاده از رمز ارزها به عنوان ابزاری برای پول‌شویی و طرح‌های فرار مالیاتی هستند.

از نوامبر سال 2017، بیت کوین و سایر رمز ارزها تنها در کشورهای بنگلادش، بولیوی، اکوادور، قرقیزستان و ویتنام غیرقانونی اعلام شدند؛ روسیه و چین نیز در آستانه ممنون‌کردن آن‌ها هستند. به هر حال، تا به این لحظه در حوزه‌های قضایی دیگر استفاده از رمز ارزها غیرقانونی اعلام نشده است. اما قوانین و مقررات آن بسته به هر کشور، کاملا متفاوت است.

آینده رمز ارزها از نگاه افراد برتر فناوری های دیجیتال

 

بیت کوین بسیار ایده هیجان انگیزی است زیرا نشان می دهد که چقدر می تواند ارزان باشد و بهتر از ارزهای فیات است زیرا مجبور نیستید بصورت فیزیکی برای انجام معاملات حضور داشته باشید. همچنین  ارزهای فیات در تراکنش های بسیار سنگین می توانند بسیار هزینه بردار باشند.بیل گیتس موسس مایکروسافت 

 

در حال حاضر ارزهای دیجیتال و بیت کوین جایگاه جهانی خود را دارند و انسانهای بسیاری روی آنها سرمایه گذاری کرده اند. درست است بازار معاملات بیت کوین بسیار پر نوسان است، خیلی ها ضرر می کنند و خیلی های دیگر سود، اما در هر صورت تبدیل به منبع درآمد و پشتوانه بسیار خوبی شده است.ریچارد برانسون موسس خطوط هواپیمایی ویرجین و 400 تجارت جهانی دیگر

 

هنگامی که واحد پول بیت کوین از ارز به پول نقد تبدیل می شود ، آن رابط باید تحت حمایت های نظارتی باقی بماند. من فکر می کنم این واقعیت که در جهان بیت کوین یک الگوریتم جایگزین عملکرد دولت است، بسیار جالب است.ال گور، معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا

 

بیت کوین یک دستاورد رمزنگاری قابل توجه است. توانایی ایجاد چیزی که در دنیای دیجیتال قابل تکرار نیست، ارزش عظیمی دارد و بسیاری از مردم کسب و کارهایی را در راستای آن ایجاد می کنند.اریک اشمیت ، رئیس اجرایی گوگل

 

پی پال اهداف بزرگی برای ایجاد یک ارز جدید داشت. اما در این کار شکست خوردیم و ما فقط یک سیستم پرداخت جدید ایجاد کردیم. فکر می کنم بیت کوین در سطح یک ارز جدید موفق بوده است ، اما سیستم پرداخت تا حدودی فاقد آن است. استفاده از آن بسیار سخت است ، و این یک چالش بزرگ برای بیت کوین است.



:: برچسب‌ها: رمز ارز ,
:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

هاوینگ بیت کوین چیست؟ چه معنی دارد؟ چه زمانی اتفاق می افتد؟ وقتی هاوینگ اتفاق می افتد، ارزش بیت کوین به چه میزانی می رسد؟ در این مقاله به این سوالات و سوالات دیگر پاسخ خواهم داد.

خلاصه هاوینگ بیت کوین

به طور میانگین، هر چهار سال یکبار (پس از گذشت ۲۱۰هزار بلاک در بلاک چین بیت کوین)، میزان تولید بیت کوین‌های جدید به شکل ناگهانی نصف می‌شود یا به‌طور دقیق‌تر، پاداش اهدایی به ماینرها برای اضافه کردن یک بلاک به بلاک چین ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. هاوینگ توسط ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیت کوین، و با هدف کنترل تورم بیت کوین، در کد این شبکه قرار داده شده است.

از آنجایی که رویداد هاوینگ در واقع نرخ عرضه بیت کوین‌های جدید یا همان عرضه را نصف می‌کند، به عقیده کارشناسان این رویداد تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت بیت کوین می‌گذارد و می‌تواند ارزش بیت کوین را در طول زمان افزایش دهد.

این خلاصه‌ای بود از رویداد هاوینگ برای کسانی که وقت زیادی برای مطالعه ندارند، اما اگر به دنبال اطلاعات دقیق‌تری هستید، بهتر است به خواندن ادامه دهید.

هاوینگ بیت کوین به چه معنا است؟

برای درک بهتر هاوینگ بیت کوین، ابتدا باید اصول اولیه استخراج بیت کوین را بفهمید. به طور خلاصه، زمانی که استخراج کننده ها یک بلاک بیت کوین را استخراج می کنند،

برای درک بهتر هاوینگ بیت کوین، ابتدا باید اصول اولیه استخراج بیت کوین را بفهمید. به طور خلاصه، زمانی که استخراج کننده ها یک بلاک بیت کوین را استخراج می کنند، بیت کوین های جدید به عنوان پاداش برای استخراج کننده ها به وجود می آیند. وقتی ساتوشی ناکاموتو قوانین پروتکل بیت کوین را تنظیم کرد، او به دو موضوع مهم تاکید کرد:

  • اول این که عرضه بیت کوین محدود است و به اندازه 21 میلیون می باشد.
  • تعداد بیت کوین‌های تولیدشده به ازای هر بلاک، پس از هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک، ۵۰ درصد کاهش یابد.

هاوینگ بیت کوین هر چند سال یکبار رخ می‌دهد؟

از آنجا که 6 بلاک به طور متوسط در طی یک ساعت یافت می شود و هاوینگ در هر 210,000 بلاک اتفاق می افتد، بنابراین هر 4 سال بیت کوین هاوینگ را تجربه خواهد کرد. این امر به این معنی است که پاداش استخراج 50% نسبت به قبل کاهش پیدا می کند.

به عنوان مثال، اگر امروز هر استخراج کننده 12.5 بیت کوین را برای حل یک بلاک دریافت کند، بعد از هاوینگ بعدی آنها فقط 6.25 بیت کوین را دریافت خواهد کرد. البته واقعیت این است که 21 میلیون بیت کوین تولید شده به این معنی نیست که در واقع 21 میلیون بیت کوین وجود دارد که می توان آن را استخراج کرد.

باید توجه داشته باشید که تعداد زیادی بیت کوین از دست رفته وجود دارد که هرگز نمی توان آن ها را برگرداند (فرض بر این است که یک سوم از بیت کوین های استخراج شده تا امروز از بین رفته اند).

بیشتر بخوانید: از پیش استخراج کردن (Pre-Mine)

چرا باید هاوینگ داشته باشیم؟

اگر سکه ها خیلی سریع تولید شوند یا هیچ پایانی برای تعداد سکه های تولید شده وجود نداشته باشد، سرانجام بیت کوین های زیادی در گردش مالی خواهد بود که ارزش بسیار کمی دارند. ویتالیک بوترین، توسعه دهنده اصلی پروژه اتریوم، مقاله ای را برای مجله بیت کوین نوشت و نیاز به کاهش توزیع بیت کوین از طریق هاوینگ را به روش زیر توضیح داد:

چرا تغییر؟ چرا نباید پاداش یکسان باشد؟ آیا این برای استخراج کننده ها ناعادلانه نیست؟ پاسخ این سوال در قانون عرضه و تقاضا نهفته است.

اگر سکه ها خیلی سریع تولید شوند یا هیچ پایانی برای تعداد سکه های تولید شده وجود نداشته باشد، سرانجام بیت کوین های زیادی در گردش مالی خواهد بود که ارزش بسیار کمی دارند. ویتالیک بوترین، توسعه دهنده اصلی پروژه اتریوم، مقاله ای را برای مجله بیت کوین نوشت و نیاز به کاهش توزیع بیت کوین از طریق هاوینگ را به روش زیر توضیح داد:

دلیل اصلی این کار کنترل تورم است. یکی از بزرگترین نقص های ارزهای سنتی فیات که توسط بانک های مرکزی کنترل می شود این است که بانک ها می توانند به اندازه دلخواه ارز چاپ کنند و اگر بیش از حد چاپ کنند، قوانین عرضه و تقاضا تضمین می کنند که ارزش ارز به سرعت کاهش پیدا می کند.ویتالیک بوترین خالق اتریوم

از طرف دیگر بیت کوین برای شبیه سازی کالایی مانند طلا در نظر گرفته شده است. در جهان فقط تعداد محدودی از طلا وجود دارد و با هر گرم از طلای استخراج شده، طلایی که هنوز باقی مانده است برای استخراج کردن سخت تر و سخت تر می شود. در نتیجه این عرضه محدود، طلا ارزش خود را به عنوان یک واسطه بین المللی مبادله و ذخیره ارزش برای بیش از شش هزار سال حفظ کرده است و امیدواریم که بیت کوین نیز همین کار را انجام دهد.

هاوینگ بعدی چه زمانی اتفاق می افتد؟

از آنجا که میانگین زمان تولید بلاک 10 دقیقه است، می توانیم تخمین بزنیم که هاوینگ بعدی احتمالا باید در ماه می یا ژوئیه (اردیبهشت تا خرداد 99) سال 2020 رخ دهد. وبسایت هایی وجود دارند که زمان هاوینگ بعدی را به شما نشان می دهند. با وجود چیزی که گفته شد، برخی از اعضای جامعه متوجه شده اند که در حقیقت از زمان ایجاد بیت کوین، یک بلاک جدید به طور متوسط هر 9 دقیقه و 20 ثانیه یک بار ایجاد می شود و طبق فرض قبلی هر بلاک جدید هر 10 دقیقه یک بار به وجود نمی آید. این 7% سریع تر از زمان تصور شده 10 دقیقه می باشد.

چگونه هاوینگ بیت کوین روی قیمت بیت کوین تاثیر خواهد داشت؟

در سال 2016، یک هفته بعد از هاوینگ، اتفاق مهمی برای نرخ ارز بیت کوین در برابر دلار آمریکا رخ نداد. در حالی که بیت کوین در زمان هاوینگ حدود 650 دلار آمریکا معامله می شد، یک هفته بعد قیمت آن در حدود 675 دلار بود، بنابراین قیمت آن تغییر زیادی نکرد. علاوه بر این، در تاریخ 28 نوامبر 2012 اولین هاوینگ بیت کوین در هنگام حل 210,000 بلاک اتفاق افتاد.

البته سوال اصلی که مردم می خواهند بدانند این است که آیا این موضوع بر قیمت بیت کوین تاثیر خواهد گذاشت؟ و جواب این است که هیچ کس نمی داند.

در سال 2016، یک هفته بعد از هاوینگ، اتفاق مهمی برای نرخ ارز بیت کوین در برابر دلار آمریکا رخ نداد. در حالی که بیت کوین در زمان هاوینگ حدود 650 دلار آمریکا معامله می شد، یک هفته بعد قیمت آن در حدود 675 دلار بود، بنابراین قیمت آن تغییر زیادی نکرد. علاوه بر این، در تاریخ 28 نوامبر 2012 اولین هاوینگ بیت کوین در هنگام حل 210,000 بلاک اتفاق افتاد.

در زمانی که قیمت بیت کوین 13.42 دلار بود و به نظر نمی رسید که هاوینگ تاثیر زیادی بر قیمت آن داشته باشد. در حقیقت، اندکی بعد از آن قیمت بیت کوین به 230 دلار افزایش یافت اما بسیاری از افراد آن را به کمک مالی یورو نسبت دادند.

هنوز استدلال هایی به نفع دو سناریو وجود دارد، یا قیمت افزایش می یابد، یا هیچ چیز تغییر نخواهد کرد. برخی ادعا می کنند که هاوینگ بیت کوین برای تمام جامعه کاملا شناخته شده است و بنابراین کسی را غافلگیر نمی کند یا باعث ایجاد تغییر عمده در قیمت بیت کوین می شود.

برخی دیگر ادعا می کنند که به دلیل کمبود در عرضه بیت کوین، قیمت آن ثابت می شود و تقاضا افزایش می یاد. با این حال به نظر نمی رسد که افراد فکر کنند که هاوینگ بیت کوین ممکن است قیمت آن را به هر طریقی کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: ۵ نکته دربارهٔ نوسانات بیت کوین

سوالات متداول

آخرین بیت کوین در چه سالی استخراج می شود؟

به دنبال نصف شدن پاداش استخراج از لحاظ ریاضی، تعداد پایانی بیت کوین ها تا سال 2140 تقریبا 21 میلیون (20999999.9769 به طور دقیق) خواهد بود.

آیا استخراج بیت کوین به پایان خواهد رسید؟

خیر. تا زمانی که بیت کوین وجود داشته باشد می توان آن را استخراج کرد. پس از استخراج تمام بیت کوین ها، استخراج کننده ها از طریق هزینه تراکنش زیان خود را جبران می کنند.

روزانه چند بیت کوین استخراج می شود؟

به طور متوسط روزانه 144 بلاک (روزانه 24 ساعت ضرب در 60 دقیقه در ساعت تقسیم بر 10 دقیقه بر هر بلاک) استخراج می شود، به این معنی که به طور متوسط 1,800 بیت کوین استخراج می شود.

نتیجه گیری

بیت کوین به گونه ای طراحی شده بود که ارزشمند باشد. برای حمایت از این موضوع قواعد خاصی تعیین شده است. فقط تعداد مشخصی از بیت کوین ها وجود خواهد داشت (21 میلیون) و تورم با کاهش دادن توزیع آن از طریق فرایند هاوینگ کنترل می شود. امیدوارم که این موضوع به شما ایده بهتری بدهد تا متوجه شوید هاوینگ بیت کوین چیست و چرا این عمل یک ویژگی مهم برای ارزشمند شدن بیت کوین می باشد.



:: برچسب‌ها: هاوینگ بیت کوین ,
:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

یکی از بهترین راه ها برای آشنایی هرچه بهتر با دنیای پیچیده رمز ارزها و بیت کوین دیدن فیلم است. با گذشت یک دهه از ظهور این فناوری و پا گذاشتن اینترنت به زندگی روزمره خیلی از ما انسانها، هنوز اطلاعات و دانش کافی در این زمینه در عموم افراد پایین است.

به طوری که طبق آماری که در این زمینه منتشر شده است تنها یک درصد از مردم جهان اسم بیت کوین به گوششان خورده است و هیچ ایده ای از مفهوم کلی و تعریف بلاک چین ندارند. 

به همین خاطر به این فکر افتادیم تا مجموعه ای از بهترین فیلم هایی که در رابطه با بیت کوین، بلاک چین و مفاهیم کاربردی دیگری که در این زمینه وجود دارد را برای شما گردآوری کنیم تا شاید از این راه بتوانید با بیت کوین و جهان رمز ارزها راحت تر ارتباط برقرار کنید.

1. پیدایش بیت کوین (The Rise And Rise Of Bitcoin)

ین فیلم در سال ۲۰۱۴ ساخته شد و یکی از قدیمی‌ترین فیلم‌های این عرصه است که هنوز هم بسیار باارزش است. در این فیلم، گاوین آندرسن (Gavin Andresen) با ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) ارتباط برقرار می‌کند و به او در بهتر کردن این فناوری کمک می‌کند. این فیلم به پوشش نکات اصلی در مورد بیت کوین و دارایی‌های حول و حوش آن می‌پردازد.

2. بانکداری در بیت کوین (Banking On Bitcoin)

مانند فیلم قبلی است که امور کمی بیشتر در آن توسعه زمانی یافته است و می‌توان نتایج را مشاهده کرد. این فیلم در سال ۲۰۱۶ ساخته شده است. در این فیلم به ماجرا‌های آن زمان وبسایت Silk Road هم اشاره می‌شود و نشان می‌دهد که پیشگامان  یک فناوری همواره افرادی هستند که راه را برای دیگران باز می‌کنند.

3. انفجار بزرگ بیت کوین (Bitcoin Big Bang)

این فیلم به ماجرای صرافی ام تی گاکس (Mt.Gox) می‌پردازد که در توکیو واقع بود و زمانی مسئول بیش از ۷۰ درصد تراکنش‌های بیت کوین در سطح جهان بود.

این صرافی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ فعالیت داشت و سرانجام در یک هک، ۴۵۰ هزار بیت کوین از دست داد. بعد از این واقعه، مدیر عامل این صرافی دستگیر شد که البته بعد از یک سال به دلیل فقدان شواهد در مورد متهم بودن او، آزاد گردید.

4. داستان بلاک چین (Trust Machine: The Story Of BlockChain)

ین فیلم محصول سال ۲۰۱۸ است. اینک بیش از یک دهه از عمر ارز‌های دیجیتال می‌گذرد و ارز‌های مختلفی در این میان ایجاد شده‌اند. احتمالا تعداد کمی از این ارز‌ها در نهایت باقی خواهند ماند.

بیشتر بخوانید: رابرت کیوساکی از طرفداران بیت کوین می شود!

اینک ارز‌های دیجیتال در بعضی از مناطق جهان جهت پرداخت کالا‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و صرافی‌ها و سرویس‌هایی برای پشتیبانی از این صنعت ایجاد شده‌اند. این صرافی‌ها و سرویس‌ها با مشکلاتی بی‌سابقه مواجه هستند، مشکلاتی که تا به حال کسی با آنها روبرو نبوده است.

5. بیت کوین: پایان پولی که ما می‌شناسیم (Bitcoin: The end Of Money As We Know It)

این فیلم دوره‌ای مختصر و آموزنده در مورد پول و ارز‌های دیجیتال است. در این فیلم، بینشی اساسی در مورد ایده پشت بیت کوین به اشتراک گذاشته می‌شود. این فیلم محصول سال ۲۰۱۵ است.

6. دیپ وب (Deep Web)

ین فیلم به روشنگری پیرامون بخش تاریک اینترنت یعنی دیپ وب می‌پردازد. این فیلم در مورد Silk Road است که اولین بازار غیر قانونی بود که معاملات با استفاده از بیت کوین انجام می‌شد.

سرانجام فعالیت‌های این بازار بسیار گسترش یافت و مقامات متوجه آن شدند. این فیلم به نمایش این می‌پردازد که چگونه پلیس وارد عمل شد و به دستگیری خالق این وبسایت که یک جوان ۲۹ ساله بود، پرداخت.

7. شغل داخلی (Inside Job)

این فیلم مستقیما در مورد بیت کوین و بلاک چین نیست، اما پایه و اساس خوبی را از این فناوری نشان می‌دهد و باید تماشا کرد.

این فیلم به بیان بزرگ‌ترین دلایل ظهور بیت کوین می‌پردازد که از جمله این دلایل نیاز به ایجاد ارزی بود که توسط هیچ حکومتی کنترل و دستکاری نشود.

بیشتر بخوانید: Reddit چیست؟

در این فیلم تماشایی به توضیح نحوه سقوط مالی سال ۲۰۰۸ پرداخته می‌شود. در این فیلم ابراز می‌شود که علت این سقوط مالی خیانت خودی‌ها بوده است.

8.پول جادوئی: انقلاب بیت کوین (Magic Money:Bitcoin Revolution)

ین فیلم محصول سال ۲۰۱۷ است و در این فیلم سوالاتی مانند بیت کوین چیست و چگونه جامعه را تغییر می‌دهد، مورد بررسی و کاوش قرار می‌گیرد.

زبان این فیلم ساده است و با اصطلاحاتی ساده به توصیف نحوه ایجاد اولین ارز دیجیتال جهان پرداخته می‌شود. این فیلم را می‌توانید در کنار اعضای خانواده تماشا کنید.

9.من ساتوشی هستم (I am Satoshi)

کارگردان این فیلم "تامر کانتور" با متخصصان و کارشناسان این حوزه از 5 قاره متفاوت مصاحبه انجام داد و بیش از 60 گزارش جمع آوری کرد که در آنها به توضیح و شفاف سازی فناوری بلاک چین و بیت کوین پرداخت و سعی در ساده کردن این مفاهیم تخصصی داشت. در سال 2014 این فیلم جایزه خلاقانه ترین اثر را از آن خود کرد.

10.زندگی با بیت کوین (Life On Bitcoin)

این مستند به زندگی یک زن و شوهر می پردازد که سعی می کنند تا تمام پرداخت های خود را تا 3 ماه با استفاده از بیت کوین انجام دهند.

11.انجیل بیت کوین (Bitcoin Gospel)

این فیلم بر اساس سخنرانی های راجر ور از علاقه مندان به حوزه رمز ارزها متمرکز است که به او مسیح بیت کوین گفته می شود. وی با جزئیات درباره نحوه عملکرد این ارز توضیح می دهد.

12. بیت کوین: فراتر از یک حباب (Bitcoin: Beyond the Bubble)

فلسفه اینکه بیت کوین چیست؟  و داستان شکل گیری بلاک چین و توضیحاتی از زبان متخصصان این حوزه داده می شود.

امیدوارم با دیدن این فیلمها چشم انداز تازه ای نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال پیدا کنید و حداقل بتوانید تعریف مناسبی از این فناوری داشته باشید.



:: برچسب‌ها: بلاک چین بیت کوین ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

هر بار که معامله جدیدی در زمینه ارز های دیجیتال انجام می دهید، دو احتمال وجود دارد. اگر معامله سودمند باشد، برای شما انگیزه و اگر نباشد تجربه به همراه دارد. خرید و فروش بیت کوین نیز ملزم تحلیل شخصی و دانش درونی شما است. 

جمع آوری اطلاعات در مورد سیر نزولی یا صعودی بازار، تاثیر چشمگیری بر فعالیت های شما دارد. به همین دلیل درک اساسی از روانشناسی بیت کوین، به حفظ روند معامله و سرمایه گذاری شما کمک می کند.

بررسی عوامل موثر در خرید و فروش بیت کوین

این روانشناسی نوعی خود آگاهی، عقلانیت، توانایی حسابداری، نظم و انضباط شخصی و … است که روی کارها و تصمیمات تجاری و سرمایه گذاری شما تاثیر می گذارد مانند:

  • تحلیل بازار (تکنیکال و بنیادی)
  • بررسی موقعیت و ریسک پذیری
  • کنترل حد ضرر
  • سودآوری
  • ارزیابی نتایج معاملات

مشکلات روانشناختی باعث بی نظمی می شوند

در این صورت هر یک از موارد ذکر شده، روندی نزولی خواهند داشت. به عنوان مثال، ممکن است در تجزیه و تحلیل نمودار خود به دلیل نداشتن اعتماد به نفس و اطلاعات کافی، اشتباه کنید. علاوه بر موارد فوق، نیاز به تامین خانواده نیز می تواند شما را به سمت تباهی کشانده و اثرات منفی به همراه داشته باشد. 

راهنمایی گرفتن

اگر چندین بار به صورت متوالی ضرر کرده اید بهتر است تجارت را متوقف کرده و به دنبال ریشه مشکل باشید. برای رسیدن به موفقیت، باید توانایی مقابله با احساساتی مانند ترس در هنگام خرید و طمع به هنگام فروش را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ۸ تا از بهترین منابع برای مطالعه تکنولوژی بلاک چین

در این مسیر میتوانید از انواع کتاب، منابع آنلاین و مشاوره های تجاری کمک بگیرید. برخی از کاربران در واقع قمار می کنند اما نمیتوانند این واقعیت را قبول کنند. اینگونه افراد قبل از اینکه اعتراف کنند که به کمک نیاز دارند، همه چیز را از دست می دهند. 

انضباط فردی و موفقیت 

بیت کوین بازاری بی ثبات است که همین موضوع سبب ایجاد ترس بین کاربران شده است. اگر قادر به کنترل احساسات خود نباشید، تصمیم های غیر منطقی برای معاملات خود اتخاذ خواهید کرد.

بیت کوین بازاری بی ثبات است که همین موضوع سبب ایجاد ترس بین کاربران شده است. اگر قادر به کنترل احساسات خود نباشید، تصمیم های غیر منطقی برای معاملات خود اتخاذ خواهید کرد. برای مثال 15 دسامبر 2018، قیمت بیت کوین 50 درصد کاهش یافت. در اینگونه مواقع فردی که از نظم و انضباط فردی برخوردار است با صبر و حوصله منتظر یک سیگنال تجاری جدید و معتبر می ماند. 

ترس از ضرر و نیاز به بازیابی آن

شرایطی را در نظر بگیرید که به تازگی بخشی از پول خود را از دست داده اید. اکنون شرایطی برای جبران ضرر های پیشین ایجاد شده است اما به دلیل اخبار منفی و ضرر هایی که متحمل شده اید، توانایی ریسک کردن و کنار گذاشتن ترس خود را ندارید. در واقع میتوان گفت که این ترس های غیر منطقی پیامد های منفی به همراه دارند. 

بیشتر بخوانید: چگونه امنیت بیت کوین خود را حفظ کنیم؟

ترس از ضرر و نیاز به بازیابی آن کاملا طبیعی است. اگر دچار اینگونه ترس ها هستید باید بگوییم که شانس شما برای موفقیت به هیچ وجه کم نیست. اجازه ندهید احساسات و نیازهای روانی، بر تحلیل عقلانی شما غلبه کند. با مدیریت درست احساساتتان نه تنها ضرر های پیشین را جبران می کنید، بلکه از موقعیت خوبی هم برخوردار می شوید. تخیل یا واقعیت بازار

در اینجا شاهد تقابل بین تمایلات شخصی و طرز فکر تجاری منطقی هستیم. برای دستیابی به سود مداوم و درآمدزایی حرفه ای به زمان نیاز دارید. بسیاری از افراد خبره در زمینه ارز دیجیتال، اعتراف کرده اند که قبل از دستیابی به سود، ضرر های بسیاری کرده اند.  

تجارت در زمینه بیت کوین به خودی خود استرس زا است. اینکه برای دستیابی به سود صد درصدی تلاش کنید، ریسک بالایی دارد که ممکن است زیان های جبران ناپذیری را برایتان به همراه داشته باشد. 

امیدواری

امیدواری امری ضروری است که انسان را به سمت خواسته هایش می کشاند اما نباید به خیالبافی تبدیل شود. 

چیز هایی که باید در مورد روانشناسی بیت کوین بدانید

  • هنگام تجارت، همه اخبار و رسانه های اجتماعی غیر موثق را حذف کنید.
  • معامله
  • سیستم مکانیکی اثبات شده است. 
  • ریسک تجارت های خود را کنترل کرده و آنها را در حداکثر یک یا دو درصد حفظ کنید. 
  • برای نتیجه بهتر روی یک چیز معین و در زمان مشخص کار کنید.
  • در تمام فعالیت های خود واقع بین باشید.
  • در مواقعی که با مشکلات خانوادگی و شخصی روبرو هستید، معامله نکنید.
  • از روانشناس تجارت و کتاب ها و فیلم ها برای افزایش دانش خود کمک بگیرید
  • ورزش و تغذیه مناسب و همچنین دوری از دخانیات کمک فراوانی به شما خواهد کرد.
  • در صورت اعتیاد به مواد مخدر و دخانیات، هرگونه معامله ای را لغو کرده و به دنبال کمک حرفه ای باشید.
  • از لحاظ روحی و روانی خود را کنترل کنید. 
  • موفقیت یا عدم موفقیت تجارت را با ارزش خود به عنوان یک شخص برابر نکنید.

روانشناسی تجارت موضوعی پیچیده و بسیار ظریف است. با داشتن اطلاعات کافی و دقت در عملکرد معاملاتی، میتوانید به دستاوردی بزرگ برسید. 



:: برچسب‌ها: بیت کوین ,
:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

رشد ارزش بیت کوین آن را تبدیل به بهترین سرمایه گذاری ارزی ممکن طی 1200 سال گذشته کرده است علی رغم این که بیت کوین به عنوان ابزاری برای سرمایه گذاری طراحی نشده است. رشد ارزش بیت کوین طی 11 سال گذشته آن را رسماٌ از تمامی ارز های حکومتی دنیا مجزا کرده است.

بانک های مرکزی در سراسر دنیا همچنان به خارج کردن پول از چرخه ادامه می دهند که عمداٌ باعث کاهش ارزش پول های موجود به وسیله تورم می شوند. آنها همچنین مدت زمان بسیار بیشتری از 11 سالی که بیت کوین فرصت داشت را در اختیار داشتند تا نتایج کارشان به تجمیع برسد. پس ارز های حکومتی چطور می خواهند با بیت کوین مقایسه شوند؟

بیت کوین معیاری برای سنجش دیگران

اولین بلوک بیت کویندر تاریخ سوم ژانویه 2009 استخراج شد. اولین تراکنش تجاری مورد قبول در تاریخ بیست و دوم مه 2010 رخ داد. Laszlo Hanyecz اقدام به خرید 2 پیتزا به ارزش 10000 بیت کوین در یک رویداد کرد که از آن پس با عنوان روز پیتزای بیت کوین از آن یاد می شود.

با توجه به قیمت پیتزا که در آن زمان حدود 30 دلار بود می توان گفت هر بیت کوین ارزشی معادل 0.003 دلار داشت. البته نرخ تبادل قبل از این بر اساس مقدار انرژی مصرفی برای استخراج هر بیت کوین محاسبه میشد. در تاریخ پنجم اکتبر 2009 با استفاده از این روش نرخ تبادل چیزی حدود $1 = 1,309.03 BTC یا به عبارتی $0.000764 به ازای هر بیت کوین محاسبه شد.

اگرچه مشخص نیست که آیا کسی بیت کوین را با این قیمت تئوریک در آن زمان خریداری کرده یا نه پس برای راحتی، ما قیمت ابتدایی 0.003 دلار را برای دقیقاٌ 10 سال پیش در نظر می گیریم. در آن 10 سال قیمت بیت کوین با رشدی بالغ بر 320 میلیون درصدی مواجه شد.

ارز های فیات بدانید که به بیت کوین نیاز خواهید داشت

دلار ایالات متحده از آغاز ضرب سکه در سال 1792 واحد پول رسمی آمریکا بوده است. پس طی این 228 سال چگونه ارزش گذاری می شده است؟ 

بنابر اطلاعات شاخص قیمت مصرف کننده، ارزش 1 دلار در سال 1792 معادل قدرت خرید 26.71 دلار امروزی را داشت. به عبارتی دیگر، دلار طی 228 سال چیزی حدود 96 درصد از ارزشش را از دست داده است. این عدد می تواند غافل گیرکننده باشد چرا که طبق آمار از سال 1900 دلار مقدار زیادی از ارزشش را از دست داده است.

بیشتر بخوانید: بهترین روش‌ها برای سرمایه‌گذاری در بیت کوین

با این حال این دو خبر هر دو صحیح می باشد. ارزش دلار در 150 سال ابتدایی اش دچار فراز و نشیب هایی بوده است و مقدار اعظم ارزشش را از زمان جدا سازی دلار از استاندارد های طلا در سال 1971 از دست داده است.

رقیب شجاع اروپایی

در یکم ژانویه ی 1999  یورو با پیشی گرفتن از ارز های ملی کشور های شرکت کننده تبدیل به واحد پول قانونی شد که باعث شد فقط 10 سال از بیت کوین قدیمی تر بشود. مطمئناٌ چنین نوآوری به روزی باید مقایسه ی بهتری باشد. متاسفانه پاسخ منفی است چرا که یورو نیز از مشکلات طراحی مشابه دلار رنج می برد.

تورم باعث شده که ارزش 1 یورو امروز معادل 0.70 یورو در سال 1999 باشد که به معنی از دست دادن 30 درصد از ارزشش طی تنها 21 سال میباشد.

صحیح و سالم مثل پوند انگلیس

قدیمی ترین واحد پولی که همچنان مورد استفاده است پوند انگلیس میباشد که 1200 سال بیشتر از قدمتش میگذرد. البته که پوند استرلینگ رقمی بسیار دورتر از مقدار ابتدایی آن است و تشکیل بریتانیا و حتی  انگلستان را ( با یکپارچه شدن آنگلو ساکسونها و دانمارکی ها در سال 927 )  پیش بینی می کند که این باعث مقایسه مستقیم بین ارزش آنها در گذشته و حال میشود.

اگرچه که پوند اصلی قرن هشتمی از ترکیب 240 پنی نقره تشکیل می شد، اما نامش را از مقدار یک پوند مرسیان ( حدود 350 گرم ) نقره ی خالص گرفته است. این عمل بعد ها تبدیل به یک برجک پوند متشکل از نقره ی استرلینگ شد که پوند استرلینگ را ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: روانشناسی معاملاتی بیت کوین

یک پوند مرسیان معادل 350 گرم بود که با در نظر گرفتن قیمت امروز نقره، ارزشی در حدود 156.45 پوند (200 دلار) داشت. در نتیجه اگر ارزش فلز اصلی به کار رفته را به جای ارزش اعتباری قابل مبادله پولی اش در نظر بگیریم، سکه دولتی طی 1200 سال رشدی برابر با 15545 درصد داشته است.

خوب پس اگر این منطق را بکار میگیریم…

زمانی که ضرب سکه در سال 1792 در حال وقوع بود، دلار نیز تعریفی مشابه داشت و مقداری برابر با 371.25 دانه ( 24 گرم ) نقره بود. این مقدار ارزشی برابر با 13.58 دلار امروزی دارد. پس میتوان این طور نتیجه گرفت که از نظر ارزش نقره، دلار ابتدایی چیزی در حدود 1258 درصد در 228 سال گذشته رشد کرده است.

و یا حتی تاثیر گذارتر، اگر کسی یک دلار نقره از سال 1792 را نگه داشته بود الان مالک تکه ای دست ساز به ارزش تقریبی یک میلیون دلار می بود. در نتیجه یک دلار واقعی سال 1972 در واقع چیزی به اندازه ی 100 میلیون درصد رشد داشته است.

البته که حتی اگر ما عمداٌ ارزش نسبی پول هایمان را بر این اساس محاسبه کنیم، باز هم نسبت به عملکرد بیت کوین طی 10 سال گذشته به اندازه ی یک شمع هم نخواهد بود. علاوه بر این، خرج کردن یک دلار سال 1972 بسیار دشوارتر است.



:: برچسب‌ها: بیت کوین ,
:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

کاسموس (Cosmos) به عنوان یک اکوسیستم غیرمتمرکز متشکل از بلاک چین مستقل و موازی معرفی می‌شود. هر بلاک چین در کنار همکاری با سایر بلاک‌ها قادر است به صورت مستقل مقیاس گذاری کند و انتقال دارایی‌ از میان زنجیره‌ها را ممکن سازد.

درباره Cosmos

کاسموس از مقیاس پذیری عمودی و افقی برخوردار بوده و توانسته است یکی از بزرگترین مشکلات موجود در شبکه‌های اثبات کار (Pow) را برطرف کند. 

فناوری استفاده شده در کاسموس

تندرمینت (Tendermint) یک الگوریتم اجماع BFT (تحمل خطای بیزانس)  است که اجماع‌ها را به همراه لایه‌های شبکه‌ای بلاک چین در یک مجموعه گردآوری می‌کند. هر یک از توسعه دهندگان در شبکه تنها نیاز به تمرکز بر روی لایه برنامه دارند، به گونه‌ای که با هر زبان برنامه نویسی سازگار باشد.

این امر امکان این را برای بلاک چین‌های خصوصی و عمومی فراهم می‌آورد تا تراکنش‌ها را فورا تایید کنند و میزان پردازش آن‌ها در ثانیه را به هزار عدد برسانند. کیت توسعهٔ نرم افزار کاسموس با ویژگی پیمانگی خود باعث شده است تا توسعه دهندگان به راحتی نرم افزارهای خود را طراحی کنند. علاوه بر این، سایر موتورهای اجماع به شرطی که پروتکل سوکت را در نسخهٔ خود پیاده سازی کنند، می‌توانند از این ویژگی کاسموس بهره‌مند شوند. 

پروتکل ارتباطات میان بلاکچینی (IBC)، توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا بلاک چین‌های مختلف را به هم متصل کنند. کاسموس اولین بلاک چینی است که چنین سطح بالایی از همکاری را در پلتفرم خود فراهم کرده است. این قابلیت تنها محدود به بلاک چین‌های مبتنی بر تندرمینت نمی‌شود، بلکه می‌تواند هر گونه بلاک چین‌ را از طریق (IBC) یا (Peg-Zone) که به عنوان پل ارتباطی بین دو زنجیرهٔ مختلف است، در خود جای دهد.

این امر امکان این را برای بلاک چین‌های خصوصی و عمومی فراهم می‌آورد تا تراکنش‌ها را فورا تایید کنند و میزان پردازش آن‌ها در ثانیه را به هزار عدد برسانند.

نقشه راه

هدف اصلی کاسموس این است تا "اینترنت بلاک چین‌ها" را راه اندازی کند. منظور از اینترنت همان پل ارتباطی بین بلاک چین‌های مختلف است که با یک روش غیر متمرکز با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هم اکنون، نقشهٔ راه کاسموس شامل پشتیبانی از پروتکل (IBC) و تقویت سطح مدیریت جامعه هنگام بهره برداری و به روز رسانی اکوسیستم می‌شود.

بیشتر بخوانید: دربارهٔ ADA چه می‌دانید؟

توکن اتم

کل عرضهٔ کاسموس ۲۳۷,۹۲۸,۲۳۱ توکن اتم (ATOM) است. روزانه بالغ بر ۴۰ میلیون دلار اتم مبادله می‌شود که بیشترین قیمت ثبت شدهٔ هر توکن تا تاریخ ۱۶ مارس ۲۰۱۹ به میزان ۸.۳۱ دلار بوده است. کاسموس در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۱۹ موفق شد از طریق عرضهٔ اولیهٔ سکه ارزشی معادل ۱۷.۳ میلیون اتر،‌ بیت کوین و دلار کسب کند. تقریبا ۷۵ درصد از توکن‌های کنونی از طریق عرضه اولیه فروخته شدند. مابقی نیز نزد شرکت نگهداری شد تا از این میزان ۵ درصد بین سرمایه‌گذاران پایه و ۱۰ درصد بین دست اندرکاران پروژه توزیع شود. 

نحوهٔ استخراج

جالب است بدانید توکن اتم برخلاف سایر ارزهای دیجیتال استخراج نمی‌شود بلکه با روشی به نام الگوریتم اجماع هیبریدی که تلفیقی از اثبات کار و سهام است تولید می‌شود. هرچه اتم بیشتری در فرایند الگوریتم اثبات سهام قرار گیرد، شانس انتخاب نودهای تایید کننده برای تایید تراکنش‌ و دریافت پاداش بیشتر می‌شود. همچنین این امکان وجود دارد که با برگرداندن اتم‌های خریداری شدهٔ خود به شرکت پاداش بگیرد.

اگر یک نود تراکنش‌ها را صادقانه تایید نکند سریعا توسط شبکه شناسایی و توکن‌های او به مدت ۲۱ روز توقیف و مسئله مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر ثابت شود که کوین‌ها فرایند اثبات سهامشان به صورت جعلی طی شده است توسط شبکه از بین می‌روند یا به اصطلاح سوزانده می‌شوند.

در تابستان ۲۰۱۹ حمله‌ای از جانب هکرها صورت گرفت که دورهٔ انتظار ۲۱ روزه را متوقف کرد و به فعالان مخرب اجازه داد تا توکن‌ها را قبل از اینکه سوزانده شوند به حالت اولیه برگردانند و اینگونه شناسایی نشوند. 

نحوهٔ خرید و نگهداری

اتم در فهرست فروش بیشتر صرافی‌های معتبر از جمله بایننس (Binance)، بیت فورکس (BitForex) قرار دارد. شما می‌توانید این توکن را با ارزهای دیجیتال بیت کوین، اتر، تتر و همچنین پول‌های فیات یورو و واحد پول کرهٔ جنوبی "وون" خریداری کنید. توکن اتم مانند سایر ارزهای دیجیتال برای نگهداری نیاز به کیف پول‌های دیجیتال دارد.



:: برچسب‌ها: کاسموس ,
:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

در سال ۱۹۹۴ نیک زابو (یک طراح رمزنگار) ایده‌ای را مطرح کرد که در آن قراردادها به شکل کدهای کامپیوتری ضبط شوند. این سبک از قرارداد می‌توانست با فراهم بودن شرایط و ضوابط از پیش تعیین شده به صورت خودکار فعال شود.

مهمترین ویژگی قرارداد هوشمند حذف اشخاص ثالث همچون بانک در روند ثبت قرارداد بود. اما چرا این امر به عنوان مهمترین ویژگی آن یاد می‌شود؟ پاسخ ساده است زیرا شما نمی‌توانید برای همیشه به وجود اشخاص ثالث در قراردادها اعتماد کنید. در عوض با وجود قراردادهای خودکار که از وجود یک شبکهٔ مطمئن و کنترل شده توسط کامپیوترهای فراوان بهره می‌برند دیگر نگران حضور اشخاص ثالث در ثبت قراردادها نیستید.

زابو چندین سال بر روی این ایده کار کرد و حتی کتابی در همین راستا به نام "قراردادهای هوشمند: تولید بلاک برای بازارهای آزاد دیجیتال" نوشت. اما مشکلی که باعث جلوگیری از بوجود آمدن این طرح در سال ۱۹۹۴ شد، عدم وجود فناوری بلاک چین بود. اما حالا این مشکل با اختراع بلاک چین برطرف شده است.

در سال ۲۰۰۹ بیت کوین اولین فناوری بلاک چین را معرفی کرد. سپس دو سال بعد اتریوم توسط جوانی به نام ویتالیک بوترین آن را ارتقا داد و قرارداد هوشمند را برای اولین بار بر روی بلاک چین خود ایجاد کرد.

قرارداد هوشمند چیست؟

قرارداد هوشمند توافقی بین دو نفر به شکل کدهای کامپیوتری است. این قرارداد بر روی بلاک چین راه اندازی می‌شود و غیر قابل فسخ یا تغییر است زیرا تمام اطلاعات مربوط به آن بر روی پایگاه دادهٔ عمومی شبکه بایگانی می‌شود. تراکنش‌های صورت گرفته در قرارداد هوشمند توسط بلاک چین پردازش می‌شوند به گونه‌ای که آن‌ها بدون نیاز به حضور اشخاص ثالث به مقصد ارسال می‌شوند. 

تراکنش‌ها تنها زمانی که شرایط و ضوابط از پیش تعیین شدهٔ قرارداد فراهم شود فعال می‌شوند. به طور مثال اگر در قراردادی پیش از اینکه صورت بگیرد، در آن قید شده باشد که تنها با پرداخت ۱۰۰ دلار این کتاب فروخته می‌شود، آنگاه تا زمانی که این مبلغ پرداخت نشود قرارداد فعال نخواهد شد.

ساز و کار 

یک دستگاه فروش خودکار را تصور کنید. اگر پیتر بخواهد از آن شیرینی بخرد باید پول کافی برای خرید آن داشته باشد، در غیر این صورت نمی‌تواند از دستگاه شیرینی دریافت کند. یک قرارداد هوشمند در این دستگاه اینگونه عمل خواهد کرد:

یک دستگاه فروش خودکار را تصور کنید. اگر پیتر بخواهد از آن شیرینی بخرد باید پول کافی برای خرید آن داشته باشد، در غیر این صورت نمی‌تواند از دستگاه شیرینی دریافت کند. یک قرارداد هوشمند در این دستگاه اینگونه عمل خواهد کرد:

اگر پیتر یک دلار درون دستگاه قرار دهد، آنگاه دستگاه فروش به صورت خودکار به پیتر شیرینی می‌دهد. به محض اینکه تراکنش انجام شد، یعنی دستگاه پول را دریافت کرد و شیرینی را به پیتر تحویل داد، آنگاه پیتر دیگر نمی‌تواند معامله را فسخ کند. از این رو به چنین تراکنش‌هایی "فاقد نیاز به اعتماد" می‌گویند.

این بدان معناست که برای انجام تراکنش نیازی به حضور افراد قابل اعتماد در شبکه نیست زیرا در صورت فراهم نبودن شرایط لازم، تراکنش انجام نخواهد شد. حالا تصور کنید چنین فرایندی همیشگی باشد و هیچگاه آفلاین نشود.

بیشتر بخوانید: پلتفرم جدید ایجاد صندوق رمزنگاری شخصی

به مثال بعدی توجه کنید:

فرض کنید پیتر قصد نقاشی خانهٔ خود را دارد و به همین منظور می‌خواهد ۱۰ اتر (اتر یک ارز دیجیتال برای قراردادهای هوشمند خودکار شبکه است.) به پائول پرداخت کند تا خانهٔ او را رنگ کند. پیتر برای انجام این کار می‌تواند از قرارداد هوشمند اتریوم استفاده کند. معامله اینگونه رقم خواهد خورد:

  • پیتر و پائول هر دو وارد سیستم قرارداد هوشمند می‌شوند و تمامی شرایط و ضوابط سیستم را می‌پذیرند.
  • قیمت توافق شدهٔ آن‌ها ۱۰ اتر است و این مبلغ در سیستم توسط پیتر پرداخت و ثبت می‌شود.
  • به محض اینکه پائول نقاشی خانه را تمام کند، پیتر کار را بررسی می‌کند و پس از رضایت از کار پیتر گزینهٔ پرداخت تایید می‌کند.
  • مبلغ تعیین شده برای پائول در سیستم آزاد می‌شود و او می‌تواند این مبلغ را برداشت کند.

همانطور که می بینید هیچ تقلبی صورت نمی‌گیرد و نیازی به حضور اشخاص ثالث مورد اعتماد در تایید معامله نیست. این ویژگی یکی از منحصر به فرد ترین مزیت‌های اتریوم است. همانطور که ملاحظه می‌کنید به لطف فناوری بلاک چین همه می‌توانند معماله‌های خود را توسط قراردادهای هوشمند و به صورت غیر متمرکز بدون حضور اشخاص ثالث انجام دهند.

منظور از غیر متمرکز بودن این است که هیچ مرجع واحدی (مانند بانک یا دولت) روند ثبت قراردادهای هوشمند را کنترل نمی‌کند. در حال حاضر قراردادهای هوشمند در بسیاری از ارگان‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

  • شرکت‌های بیمه
  • سیستم‌های سلامت
  • سیستم‌های دولتی
  • ایکو
  • کسب و کار

نحوهٔ عملکرد ایکو

عرضهٔ اولیهٔ سکه (ایکو) روشی برای تامین سرمایهٔ ارزهای دیجیتال نوپا از طریق فروش کوین به مردم است. ایکوها به دلیل اینکه از قوانین سختگیرانه همانند سرمایه‌گذاران خصوصی و موسسه‌های ایپو (عرضهٔ اولیهٔ سهام) پیروی نمی‌کنند

عرضهٔ اولیهٔ سکه (ایکو) روشی برای تامین سرمایهٔ ارزهای دیجیتال نوپا از طریق فروش کوین به مردم است. ایکوها به دلیل اینکه از قوانین سختگیرانه همانند سرمایه‌گذاران خصوصی و موسسه‌های ایپو (عرضهٔ اولیهٔ سهام) پیروی نمی‌کنند، از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. 

بیشتر بخوانید: معاملات مارجین (Margin Trading)

ایکوها هم اکنون از قراردادهای هوشمند و فناوری بلاک چین به منظور تامین مالی جمعی پروژه‌ها استفاده می‌کنند. برای ایجاد یک ایکو نیاز به قرارداد هوشمند و توکن مخصوص به آن داریم. گام بعدی تنظیم کردن شرایط قرارداد هوشمند است. به طور مثال،‌ اگر از آدرسی ۰.۱ اتریوم به قرارداد هوشمند ارسال شود آنگاه قرارداد هوشمند ۱ توکن به همان آدرس ارسال خواهد کرد.

این امر ثابت می‌کند که شرکت کنندگان در ایکو همیشه مقدار صحیح توکن را بدون دخالت اشخاص ثالث دریافت می‌کنند. قراردادهای هوشمند معمولا در دسترس عموم قرار دارند و تمام شرکت کنندگان می‌توانند شروط قراردادی را مشاهده کنند. دو دلیل عمده که باعث می‌شود مردم در ایکو شرکت کنند به شرح زیر است:

  • به محض آماده شدن محصول نهایی می‌توان توکن را در اپلیکیشن استفاده کرد.
  • با افزایش محبوبیت پروژه،‌ قیمت توکن‌ها یا کوین‌ها بالا می‌رود و با هجوم مردم برای استفاده از خدمات، تقاضا افزایش می‌یابد.

هم اکنون نئو و اتریوم پیشگامان طرح قرارداد هوشمند هستند و در این زمینه فعالیت گسترده‌ای دارند. قراردادهای هوشمند در آیند‌ه‌ای نزدیک جایگزین قراردادهای سنتی خواهند شد و حضور اشخاص ثالث در روند قرارداد را به کلی حذف می‌کنند.

 

 


:: برچسب‌ها: قراردادهای هوشمند ,
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

ارزهای دیجیتال امیدوارند با استفاده از شاردینگ مشکل مقیاس پذیری را حل کنند. شاردینگ به معنی تقسیم کردن شبکهٔ بلاک چین به گروهی از نودها با نام "شارد" است. هر شارد از ۶۰۰ نود تشکیل می‌شود. شارد مانند شبکه‌های بسیار کوچک بلاک چین عمل می‌کند.

شاردینگ

شاردها به جای اینکه تراکنش‌ها را گروهی پردازش کنند آن‌ها را به صورت جداگانه پردازش می‌کنند. این امر باعث می‌شود تا تراکنش‌های زیادی پردازش شوند. به طوری که سرعت پردازش شبکه بالا می‌رود. هر چه تعداد شاردها بیشتر باشد تراکنش‌های بیشتری پردازش می‌شوند.

زیلیکا در اکتبر ۲۰۱۷ با استفاده از ۳ شارد (۱۸۰۰ نود) تراکنش را ظرف ۱.۲۱۸ ثانیه بر روی تست نت خصوصی خود پردازش کرد. با استفاده از ۳۶۰۰ نود که معادل ۶ شارد است، تست نت زیلیکا ظرف ۲.۴۸۸ ثانیه تراکنش را پردازش کرد. سرعت تراکنش‌ها بر روی تست نت عمومی زیلیکا کمی کندتر است.

تست نت v1.0 دارای ۹۶۱ نود است که بر روی آن مستقر هستند و زمان پردازش تراکنش در آن بیش از ۱۰۰ ثانیه است. با این حال سرعت آن ۱۰ برابر بیت کوین است. اگرچه شاردینگ سرعت پردازش تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد اما مشکلات خودش را دارد. در ادامه در این باره توضیح خواهم داد و خواهم گفت که زیلیکا چگونه با مشکلات برخورد می‌کند.

شاردها به جای اینکه تراکنش‌ها را گروهی پردازش کنند آن‌ها را به صورت جداگانه پردازش می‌کنند. این امر باعث می‌شود تا تراکنش‌های زیادی پردازش شوند

مشکلات شاردینگ

مشکل عمده‌ای که شاردینگ دارد این است که هنگام تقسیم کردن یک بلاک چین به گروه‌های نود، اطلاعات ذخیره شده در آن نیز همراه با آن تقسیم می‌شوند. به یاد داشته باشید که هر نود بیت کوین شامل کل بلاک چین است، بنابراین به هیچ اطلاعات دیگری برای پردازش تراکنش‌ها نیاز ندارد.

نودها در شاردها تنها شامل بخشی از بلاک چین‌ها می‌شوند. یعنی آن‌ها باید با سایر نودها ارتباط برقرار کنند تا تمام اطلاعاتی که نیاز دارند را به دست آورند. این امر طبعا با وجود هزاران کامپیوتر در شبکه بسیار پیچیده خواهد بود.

بگذارید ساده تر بیان کنم. کتابی را بردارید و به دو قسمت تقسیم دهید. یک قسمت را به پتی و قسمت دیگر آن را به سلما دهید. حالا، پتی ابتدای داستان کتاب و سلما انتهای آن را می‌خواند. برای اینکه کل ماجرای داستان را بفهمند، پتی و سلما باید قسمت‌هایی را که خوانده‌اند را برای هم تعریف کنند.

به اشتراک گذاشتن بلاک چین کمی شبیه به بهم ریختن یک کتابخانه است. مثلا صفحات کتاب‌ها را از هم جدا کرد و از مردم خواست که دوباره آن‌ها را کنار هم بگذارند که قطعا انرژی و مشارکت زیاد می‌طلبد. ارزهای دیجیتال می‌توانند این مشکل را با یک مکانیزم اجماع ترکیبی به نام سیستم موافقت دوگانه برطرف کنند. با وجود اسم عجیب و غریب اما بسیار قابل فهم است.

بیشتر بخوانید: مقیاس پذیری (Scalability)

سیستم موافقت دوگانه

سیستم موافقت، سیستمی است که توسط شبکه برای موافقت و تایید تراکنش استفاده می‌شود. Consensus به معنی موافقت و mechanism به معنی سیستم است.

سیستم موافقت، سیستمی است که توسط شبکه برای موافقت و تایید تراکنش استفاده می‌شود. Consensus به معنی موافقت و mechanism به معنی سیستم است. سیستم موافقت بیت کوین نیاز به موافقت بیش از نصف نودهای خود دارد تا برای انجام یک تراکنش به توافق برسند. زیلیکا برای تایید و به توافق رسیدن از دو لایه سیستم موافقت استفاده می‌کند. این کار معنی واژهٔ "hybrid" که به فارسی دوگانه ترجمه می‌شود است. 

  • لایهٔ شارد : تمام بلاک‌های مربوط به اطلاعات در سطح شارد پردازش نمی‌شوند. شاردها فقط بخش‌هایی از بلاک‌ها را پردازش می‌کنند که "میکرو بلاک" نام دارند. نودهایی که بر روی لایهٔ شارد قرار دارند تنها باید به مقدار کمی از اطلاعات دسترسی داشته باشند، بنابراین لازم نیست با سایر شاردها ارتباط برقرار کنند.
  • لایهٔ DS : گروهی کوچک از نودهای منتخب و تصادفی هستند که یک اجتماع را تشکیل می‌دهند. سپس این گروه میکرو بلاک‌ها را در یک بلاک کامل ترکیب می‌کند و در مورد اینکه آیا این بلاک معتبر است یا خیر به توافق می‌رسند. این نودها به تمام بلاک چین دسترسی دارند تا بتوانند در هر بلاک تصمیم نهایی را بگیرند.

وقتی یک شبکه با استفاده از این سیستم به توافق می‌رسد، اختلاف بین نودها منجر به انشعاب (فورک) نمی‌شود. این امر "قطعیت" نامیده می‌شود و به شبکه کمک می‌کند تا تراکنش‌ها را سریع و موثر پردازش کند. برخلاف بلاک چین بیت کوین و اتریوم، به توافق رسیدن در این روش به قدرت کامپیوتری کمتری احتیاج دارد.

در رمزارز، فورک اختلاف بین نودها در مورد اعتبار یک یا چند بلاک است. این اختلاف می‌تواند منجر به ایجاد یک بلاک چین جدید به نام انشعاب سخت (Hard fork) شود.

 

 


:: برچسب‌ها: شاردینگ ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علیرضا

پروژهٔ لینک توسط جمعی از مهندسین و توسعه دهندگان تجارت به نام‌های دنیل کوچیس (مدیر توسعهٔ تجارت جهانی)، مارک اوبلید (مدیر بخش اجرایی) ، دیمیتری روچی (مهندس نرم افزار) راه اندازی شد.

نشانی سرورهای لینک نشان می‌دهد که پایگاه آن‌ها در جزایر کیمن مستقر است. لینک قصد دارد بلاک چین را به یک زیرساخت زنجیره‌ای متصل کند. پروژهٔ لینک می‌خواهد خلاء‌های زیرساخت بلاک چین و غیر بلاک چین  را پر کند و به قراردادهای هوشمند اجازهٔ دسترسی به داده‌های فید، ای پی آی‌ها و پرداخت‌ها را صادر کند.

عملکرد چین لینک

لینک اساسا یک شبکهٔ اوراکل غیرمتمرکز است.  اوراکل یک "کارگزار هوشمند" است که داده‌های دنیای واقعی را جستجو و تایید می‌کند و آن‌ها را به منظور استفادهٔ "قرار داد هوشمند" به بلاک چین منتقل می‌کند.

لینک اساسا یک شبکهٔ اوراکل غیرمتمرکز است.  اوراکل یک "کارگزار هوشمند" است که داده‌های دنیای واقعی را جستجو و تایید می‌کند و آن‌ها را به منظور استفادهٔ "قرار داد هوشمند" به بلاک چین منتقل می‌کند. اوراکل‌های کنونی همگی متمرکز بوده و دارای نقطهٔ آسیب پذیری مرکزی هستند.

 در حالی که اوراکل‌های غیرمتمرکز فاقد نقطهٔ مرکزی هستند. این همان هدفی است که لینک به دنبال رسیدن به آن است. هدف چین لینک ایجاد پلی بین اکوسیستم‌های زنجیره‌ای و غیر زنجیره‌ای است. بنابراین، معماری لینک شامل مولفه‌های زنجیره‌ای و غیر زنجیره‌ای می‌شود.

مولفهٔ زنجیره‌ای

این مولفه شامل سه مرحله می‌شود که در بلاک چین اتریوم مستقر شده‌اند. سیستم اعتبار، سیستم تطبیق سفارش و سیستم جمع بندی. این سیستم‌ها درخواست‌ کاربران جهت دسترسی به داده‌های غیر زنجیره‌ای (فاقد بلاک چین) را پردازش می‌کنند. اگر کاربر یا نهادی بخواهد از طریق مولفهٔ غیر زنجیره‌ای به اطلاعات دسترسی پیدا کند، باید به چین لینک درخواست قرارداد ارسال کند. شبکهٔ لینک درخواست آن‌ها را در سیستم خود پردازش می‌کند. قراردادهای زنجیره‌ای لینک وظیفهٔ تطبیق درخواست قرارداد متقاضی با اوراکل مناسب را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: دربارهٔ زنجیره جانبی Sidechain چه می‌دانید؟

به مراحل زیر توجه کنید:

  • سیستم اعتبار (Reputation contract)، سوابق رهگیری ارائه دهندهٔ اوراکل را به منظور تایید صحت آن بررسی می‌کند. 
  • سیستم تطبیق سفارش، درخواست توافق نامهٔ قرارداد کاربر را بر روی شبکه گزارش می‌کند و از اوراکل‌های تایید شده پیشنهاد دریافت می‌کند.
  • سیستم جمع بندی، داده‌هایی که توسط اوراکل‌ها انتخاب شده‌اند را گرد هم می‌آورد و نتایج نهایی و دقیق را محاسبه می‌کند.

سیستم چین لینک به گونه‌ای طراحی شده است که قابل به روز رسانی‌ باشد، به طوری که وقتی سیستم با نقص فنی و باگ مواجه شد بتوان آن را از طریق به روز رسانی برطرف کرد. سیستم لینک در گردش کار سه مرحله دارد.

۱. انتخاب اوراکل. هنگامی که یک کاربر درخواست قرارداد می‌دهد، برخی از شرایط و ضوابط مشخص می‌شوند که توافق نامهٔ سطح خدمات (SLA) را ایجاد می‌کنند. این ضوابط شامل اوراکل اعتبار، مشخصات داده، تعداد منابع اوراکل مورد نیاز و غیره می‌شوند. کاربران می‌توانند برای اوراکل‌ها جستجوی دستی یا فیلترشده انتخاب کنند. هنگامی که امکان جستجوی دستی نباشد سیستم لینک موتور تطبیق اتوماتیک خود را فعال می‌کند. در این شیوه از جستجو، پیشنهاد اوراکل‌ها مبتنی بر توافق نامهٔ سطح خدمات (SLA) است و به محض اینکه درخواست قرارداد پیشنهادهای لازم را دریافت کند، اوراکل‌ها انتخاب می‌شوند.

۲. گزارش داده. اوراکل‌های غیر زنجیره‌ای انتخاب شده، توافق نامهٔ خدمات را به اجرا در می‌آورند و سوابق  مولفهٔ زنجیره‌ای را گزارش می‌دهند.

۳. جمع بندی نتیجه. سیستم جمع بندی داده‌های ارائه شده توسط همهٔ اوراکل‌هایی که مربوط به درخواست قرارداد هستند را جمع آوری می‌کند. سپس از تمام داده‌ها برای رسیدن به یک پاسخ دقیق استفاده می‌کند. این کار به منظور تضمین درستی داده‌ها است.

درخواست قرارداد غیرقانونی توسط کاربران می‌تواند جریمهٔ اوراکل‌ها را در بر داشته باشد.

مولفه‌های غیر زنجیره‌ای

این مولفه‌ها شامل شبکه‌ای متشکل از نودهای اوراکل هستند که به شبکهٔ اتریوم متصل و در زمان نیاز از تمام شبکه‌های قرارداد هوشمند پشتیبانی می‌کنند.  این مولفه‌ها دادهٔ درخواست قرارداد را از منابع غیر زنجیره‌ای جمع آوری کرده و داده‌های مرتبط را از طریق هستهٔ لینک، هستهٔ اصلی نرم افزار نود که اجازهٔ تعامل بین زیرساخت مولفهٔ غیر زنجیره‌ای و بلاک چین لینک را می‌دهد، پردازش می‌کنند. 

اپراتورهای اوراکل غیر زنجیره‌ای به خاطر همکاری در شبکه و برداشت و انتقال داده‌ها پاداش دریافت می‌کنند. نودهای غیر زنجیره‌ای همچنین به توسعه دهندگان اجازه می‌دهند تا افزونه‌ها (Plugin) را ادغام کنند. این افزونه‌ها سایر برنامه‌ها را آماده می‌کنند تا از طریق آن‌ها روند جمع آوری داده‌ها آسان شود.

چین لینک برای جمع آوری درخواست‌های تکی از اوراکل‌های چندگانه استفاده می‌کند. این امر موجب می‌شود تا دقت اوراکل‌ها برای جمع آوری داده‌ها افزایش یابد.

نقشه راه

چین لینک هم اکنون بر روی شبکهٔ تست نت (Testnet) اتریوم دایر است. برخلاف برخی از پروژه‌های ارز دیجیتال که هر کدام فعالیت‌ها و ویژگی‌های خود را تحسین می‌کنند، چین لینک به نظر می‌رسد مسیر آرام تری را دنبال می‌کند. شاید به این خاطر باشد که او قصد دارد تمرکز کاربران و توسعه دهندگان را روی چیزی که واقعا برای شبکه مهم است و آن را می‌سازد، معطوف سازد. 

پایگاه دادهٔ لینک قابل کنترل است زیرا بر روی Github و Glitter ساخته شده است. شرکت‌های زیادی با چین لین قرارداد همکاری امضا کرده‌اند که برخی از آن‌ها به قرار زیر هستند:

ZeppelinOS

kaiko

wanchain

Hydrogen

TownCrier

توکن لینک

توکن لینک، رمزپایهٔ اکوسیستم چین لینک است. توکن‌ لینک به عنوان پاداش به اپراتورهای نود برای بازیابی فیدهای دادهٔ غیر زنجیره‌ای،‌ قالب بندی داده در فرمت‌های قابل اجرا در بلاک چین، محاسبهٔ مولفه‌های غیر زنجیره‌ای و تضمین آپتایم سرور پرداخت می‌شود.

توکن لینک، رمزپایهٔ اکوسیستم چین لینک است. توکن‌ لینک به عنوان پاداش به اپراتورهای نود برای بازیابی فیدهای دادهٔ غیر زنجیره‌ای،‌ قالب بندی داده در فرمت‌های قابل اجرا در بلاک چین، محاسبهٔ مولفه‌های غیر زنجیره‌ای و تضمین آپتایم سرور پرداخت می‌شود. ذخایر شرکت لینک یک میلیارد توکن است که ۳۵۰ میلیون آن‌ در حال حاضر در گردش است و قیمت کنونی هر کدام معادل ۰.۳۰ دلار است.

بیشتر بخوانید: مسترنود (MasterNode)

توکن لینک را می‌توان با در اختیار داشتن اتر و بیت کوین از صرافی آنلاین بایننس (Binance) خریداری نمود. همچنین لینک را می‌توان با برخی از پول‌های فیات و رمزارزها خریداری کرد.

  • صرافی Bithumb با وون واحد پول کره جنوبی
  • صرافی Bkex با اتر و تتر
  • صرافی Huobi با بیت کوین و اتر

لینک، یک توکن ERC-20 است که می‌توان آن را در هر کیفی که از این قبیل توکن‌ها پشتیبانی می‌کند، ذخیره کرد. کیف‌هایی از قبیل:

  • جکس (Jaxx)
  • متا ماسک (Metamask)
  • ترزور (Trezor)
  • ناو لجر اس (Nano ledger s)

اوراکل‌ غیرمتمرکز سیستمی است که برای آیندهٔ قراردادهای هوشمند نیاز است. قراردادهای هوشمند برای اینکه بتوانند در مقیاس جهانی فعالیت کنند، به یک میان افزار مانند چین لینک نیاز دارند. 



:: برچسب‌ها: ChainLink ,
:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()